vrijdag, 1. juni 2007 - 22:34

De Grote Donorshow BNN is 'fake'

Hilversum

BNN-voorzitter Laurens Drillich heeft vrijdagavond direct na de veel besproken 'wanstaltige' Grote Donorshow van BNN bekend gemaakt dat het om een 'fake' show ging. De terminaal zieke Lisa is een actrice en ook de drie kandidaat nierpatiënten zaten in het complot. "We wilden met de show een statement maken. Dat is gelukt. Er is de afgelopen zeven dagen meer over orgaan donatie gesproken dan de zeven jaar ervoor. Bart zou trots zijn geweest."

De hele wereldpers was vrijdagavond uitgerukt naar Aalsmeer om de show te verslaan. Persbureaus Reuters en AP hadden journalisten en cameraploegen gestuurd en ook zenders CNN, Al-Jazeera, ZDF en het Japanse Nippon TV waren in de studio's van Endemol in Aalsmeer. Nederland werden naar aanleiding van de show zelfs Kamervragen gesteld.

BNN wilde met De Grote Donorshow alarm slaan, de realiteit is namelijk nog vele malen schokkender.

Oprichter van BNN, dat toen nog Barts News Network heette, Bart de Graaff had zelf een nierziekte. Aan de complicaties daarvan is hij uiteindelijk op 35-jarige leeftijd overleden. Sindsdien gaat zijn omroep BNN door het leven als "Barts Neverending Network".
Categorie:
Tag(s):