dinsdag, 24. april 2007 - 15:00

De Maand van de Vrijheid 2007

Regio

De Maand van de Vrijheid 2007 wordt dit jaar gehouden van 5 mei tot en met 25 mei 2007. De Maand van de Vrijheid is een samenwerking tussen de Provincie Zeeland,COS Zeeland, Scoop, Stichting Kunst en Cultuur, Zeeuwse Bibliotheek en de werkgroep Four Freedoms Awards.

De vrijheid vieren en er tegelijkertijd aan werken dat anderen ook kunnen leven in een wereld van vrijheid en verdraagzaamheid, dat is waar het in De Maand om draait.

Vanuit die doelstelling worden ieder jaar activiteiten georganiseerd die vooral gericht zijn op jongeren. Alle activiteiten staan in het teken van de vier vrijheden (Four Freedoms): Vrijheid van meningsuiting, Vrijheid van godsdienst, Vrijwaring van gebrek en Vrijwaring van vrees.

Op 5 mei wordt 's morgens om 10.30 uur begonnen met de Van Randwijklezing door Job Cohen in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. 's Middags begint het Bevrijdingsfestival Zeeland met een optreden van de band Krezip op het hoofdpodium op het Bellamypark. Voor het vierde jaar is er Reflexionz of Freedom, georgani-seerd door en voor jongeren: een programma vol muziek, cabaret, discussies, politiek en sport.

Op 25 mei wordt De Maand afgesloten met de Nacht van de Vrijheid om 20.00 uur in Podium ’t Beest in Goes met muziek, literatuur, discussie, film en cabaret. Presentator is Prem Radhakishun. Verder zal onder meer de schrijver Abdelkader Benali optreden. Hij heeft daarvóór op scholen voor voortgezet onderwijs en ROC's literaire presentaties verzorgd. Hij zal een door hem geschreven novelle uitdelen aan de leerlingen.

Tussen 5 en 25 mei vinden verschillende activiteiten plaats, zoals een meerdaags filmfestival met als thema 'muziek' in Cinema Middelburg, het Wereld Kinderfestival (dit jaar voor het eerst in Zeeland) en activiteiten in de Zeeuwse Bibliotheek, de Hogeschool Zeeland in Vlissingen en De Drukkery in Middelburg.
Provincie:
Tag(s):