maandag, 26. november 2007 - 14:57

De mysterieuze verdwijning van Madeleine McCann

Amsterdam

Madeleine McCann is tegen wil en dank waarschijnlijk het meest bekende meisje ter wereld. Op 3 mei dit jaar verdween de Britse kleuter in de Portugese vakantieplaats Praia da Luz en sindsdien houdt haar mysterieuze verdwijning mensen in alle landen bezig.

Diverse personen werden opgepakt en weer vrijgelaten en ook de ouders van Madeleine werden als verdachten aangemerkt. In de documentaire zijn exclusieve beelden, gefilmd door een vriend van de McCanns, te zien van de ouders van Madeleine in de eerste dagen na de vermissing van hun dochter. Ook de vrouw met wie de McCanns dineerden op de beruchte avond doet voor het eerst haar verhaal voor de camera. De documentaire De mysterieuze verdwijning van Madeleine McCann is dinsdagavond 27 november rond 23.15 uur te zien op SBS 6.

In de documentaire vertelt Madeleine’s vader, Gerry McCann, dat hij er stellig van overtuigd is dat zijn gezin al dagenlang in de gaten werd gehouden. Degene die haar uiteindelijk in de nacht van 3 mei 2007 ontvoerde, had het meisje volgens Gerry McCann al enige tijd in het vizier. En dat gegeven maakt hem en zijn vrouw Kate naar eigen zeggen “misselijk tot op het bot�.

In exclusieve beelden, gefilmd door een goede vriend van de familie McCann, is te zien hoe het echtpaar omgaat met hun schuldgevoel door Madeleine samen met hun twee andere kinderen slapend achter te laten in het appartement. Ook is te zien hoe zij een begin maken met hun internationale campagne om aandacht te vragen voor de verdwijning van hun dochtertje. In andere beelden is te zien hoe de McCanns omgaan met de druk van de internationale pers op het moment dat ook zijzelf ineens als verdachten worden gezien.

Jane Tanner, de vrouw met wie Gerry en Kate McCann onder andere dineerden op de avond van de verdwijning, vertelt voor het eerst haar verhaal in deze documentaire. Ook vertelt ze over de man die zij met een kind onder zijn arm heeft zien lopen. Ze is ervan overtuigd dat dit de ontvoerder van Madeleine moet zijn geweest.

De documentaire 'De mysterieuze verdwijning van Madeleine McCann' was eerder deze week te zien in het BBC-programma Panorama en werd door 5,3 miljoen mensen bekeken. Dinsdagavond 27 november rond 23.15 uur is deze exclusieve documentaire te zien op SBS 6.
Categorie:
Tag(s):