dinsdag, 16. januari 2007 - 11:32

De nieuwe BMW 1 Serie

Amsterdam

Tijdens de Salon van Genève maakt op 8 maart de nieuwe BMW 1 Serie zijn opwachting. Deze auto wordt gekenmerkt door een reeks nieuwe efficiënte en tegelijk krachtige motoren. Bovendien wordt voor het eerst ook een driedeurs uitvoering geïntroduceerd, een model dat opvalt door een nog sportiever profiel en individuele zitplaatsen achter.

BMW introduceert een aantal nieuwe en krachtige De BMW 118i (1.995 cc, 105 kW/143 pk, max. koppel 190 Nm) en BMW 120i (1.995 cc, 125 kW/170 pk, max. koppel 210 Nm) zijn de eerste BMW’s die voorzien zijn van de combinatie van moderne technieken als High Precision directe injectie, een automatische Start/Stop-functie (motor slaat af bij stilstand en slaat weer aan bij wegrijden) en Brake Energy Regeneration (wrijvingswarmte ontstaan bij het remmen wordt gebruikt voor het boordnet).

Al deze maatregelen hebben bij de nieuwe BMW 1 Serie geleid tot betere prestaties (tot bijna 14 procent meer vermogen) en een brandstofverbruik dat 10 tot 15 procent lager ligt dan bij het voorgaande model. De genoemde nieuwe benzinemotoren beschikken nu bovendien over een groen brandstofverbruikslabel.

Ook de dieselmotoren profiteren van deze moderne technieken. Mede dankzij moderne common rail inspuittechniek wordt een hoger prestatieniveau en een verbeterde brandstofefficiency behaald. De dieselreeks wordt aangevoerd door de BMW 120d, met onder de motorkap een 2,0 liter dieselmotor met een maximum vermogen van 130 kW/177 pk en een koppel van 350 Nm. De BMW 118d beschikt over dezelfde viercilinder krachtbron, in dit geval goed voor een vermogen van 105 kW/143 pk en een koppel van 300 Nm. Deze dieselmotoren leveren tot 17 procent meer vermogen, bij een tot 20 procent lager verbruik en beschikken standaard over een roetfilter. Deze motoren voldoen dan ook aan de emissie-eisen volgens de Euro 4-norm en worden door de Nederlandse overheid beloond met een groen B label.

Aan de buitenzijde is de nieuwe BMW 1 Serie onder meer herkenbaar aan nieuwe koplampen en achterlichten, de grotere niervormige BMW-grille, een bredere luchtinlaat in de voorspoiler en een nieuw sportief, horizontaal lijnenspel op dorpels en bumpers. Ook het interieur van de nieuwe BMW 1 Serie heeft ook een update gehad op het gebied van veiligheid en comfort, met een standaarduitrusting en opties die tot dusver voorbehouden waren aan hogere segmenten. Zo kan de BMW 1 Serie nu ook beschikken over Active Front Steering, adaptieve bi-xenon bochtverlichting met BMW typische coronaringen en een universele USB-aansluiting voor MP3-spelers.
Categorie:
Tag(s):