donderdag, 19. juli 2007 - 10:42

De nieuwe Ferrari 430 Scuderia

Amsterdam

De nieuwe Ferrari 430 Scuderia vormt een uitbreiding van de V8 modelreeks voor de openbare weg, naast de F430 coupé en de F430 Spider. De 430 Scuderia is een echte high performance tweezits berlinetta die laat zien op welke wijze Ferrari’s Formule 1 knowhow wordt doorgevoerd in de productieauto’s van het merk.

Het nieuwe model is een speciale uitvoering op basis van de F430 waarmee Ferrari specifiek mikt op haar meest gepassioneerde en op sportiviteit georiënteerde klanten. Bij de ontwikkeling lag de nadruk op het realiseren van een laag gewicht, de hoogst noodzakelijke uitrusting en innovatieve technologie. Deze ontwikkelingen staan alle volledig in dienst van de uitzonderlijke prestaties van de auto en het leveren van een optimale rijervaring.

De nieuwe auto kent een extreem lage gewicht/vermogenhouding van slechts 2,45 kg per pk dankzij een laag leeggewicht van slechts 1.250 kg – 100 kg minder dan de F430 – en de atmosferische 4.308cc V8 met 510 pk bij 8.500 tpm.

Optimale prestaties, zowel op het circuit als op de openbare weg, worden gegarandeerd door een reeks hightech technologieën. Bijvoorbeeld de nieuwe F1 software – Superfast – die de schakeltijd reduceert tot slechts 60 milliseconden, en de nieuwe tractiecontrole die voor het eerst het elektronische E-diff differentieel en het F1-Trac tractie- en stabiliteitscontrole-systeem in één systeem integreert.

Voertuigdynamiek, -besturing en -prestaties vormen derhalve het summum van hetgeen Ferrari tot nu toe heeft bereikt bij het ontwikkelen van sportwagens voor de openbare weg.

De 430 Scuderia wordt in september 2007 officieel onthuld door Michael Schumacher tijdens de IAA Motor Show in Frankfurt.
Categorie:
Tag(s):