woensdag, 24. oktober 2007 - 18:58

'De raadselachtige verdwijning van Germa van den Boom'

Nieuwendijk

Zondagavond 28 oktober staat Peter R. de Vries, misdaadverslaggever volledig in het teken van de raadselachtige verdwijning van Germa van den Boom. Het 19-jarige meisje werd in de nacht van 28 op 29 juli 1984 voor het laatst gezien in haar ouderlijk huis in Nieuwendijk (Noord-Brabant). Op grond van het sporenonderzoek ging de recherche direct uit van een misdrijf, maar de dader is - ondanks veel publiciteit en een officieel 'cold case' onderzoek - nooit gepakt.

In samenwerking met de recherche en het Openbaar Ministerie heeft Peter R. de Vries, misdaad-verslaggever de afgelopen maanden een eigen onderzoek ingesteld naar de achtergronden van het mysterie. Het is een ultieme poging om de 23 jaar (!) oude zaak nieuw leven in te blazen. Het pro-gramma kreeg inzage in het volledige onderzoeksdossier en stuitte daarbij op een aantal gegevens die nooit eerder naar buiten zijn gebracht. In deze extra lange uitzending wordt een aantal moord-scenario's gepresenteerd, die de verdwijning van de Brabantse tiener zouden kunnen verklaren.

Vrijdag 26 oktober, twee dagen voor de uitzending, ontvangen alle bewoners in het gebied Nieuwendijk-Werkendam-Almkerk-Sleeuwijk een persoonlijke brief van het misdaadprogramma met een oproep van Peter R. de Vries om naar zijn programma over de verdwijning van Germa van den Boom te kijken. In het onderzoek wijst alles erop dat de dader in haar directe woonomgeving moet worden gezocht. Ruim 8000 huishoudens krijgen de flyer in de bus.

Het is de derde keer dat Peter R. de Vries, misdaadverslaggever op deze indringende wijze een oproep doet aan een grote hoeveelheid burgers die in de onmiddellijke omgeving van de plaats delict woont: "U heeft nooit een alibi om te zwijgen als u iets weet: Kijk, spreek en help!" De eerste twee 'flyer'-uitzendingen bleven niet zonder resultaat. De moord op Mariella de Geus uit Gouda (2001) werd twee jaar geleden kort na de uitzending opgelost. Het onderzoek naar de dood van Els Slurink uit Groningen (1997) werd in april van dit jaar heropend en is een half jaar na dato nog steeds in volle gang.
Provincie:
Tag(s):