woensdag, 14. februari 2007 - 15:47

De Roet Poets Brigade meldt zich

Eindhoven

Een Roet Poets Brigade met actievoerders van Milieudefensie heeft gisteren samen met wethouder Erik van Merrienboer de ramen gelapt bij bewoners van de Leenderweg in Eindhoven. De Leenderweg is één van de meest vervuilde en dus ongezonde straten van Eindhoven én Nederland.

De Roet Poets Brigade vraagt met deze actie aandacht voor de ondermaatse luchtkwaliteit in Eindhovense straten. Van Merrienboer, wethouder van Mobiliteit en Milieu, heeft milieu en luchtkwaliteit hoog op de politieke agenda gezet en werkte graag aan de actie mee.

Ook bewoner Peer van Mol klaagt al jaren. Vooral vrachtverkeer van de DAFfabriek stoort hem en zijn straatgenoten al jaren. De verbreding van de snelweg en het scheiden van doorgaand en lokaal verkeer op de snelweg zal mogelijk helpen aan de vermindering van de verkeersdrukte op de belangrijke verkeersader in Eindhoven. Joris van Wijnhoven van Milieudefensie vroeg gisteren aan de wethouder om werk te maken van de overlast door maatregelen als betaald parkeren en een vrachtwagenverbod voor de Leenderweg
Provincie:
Tag(s):