woensdag, 9. mei 2007 - 21:34

De Roze Hoeve wint competitie Studentenhuis in Actie

Groningen

De studenten van 'De Roze Hoeve' aan de Herepoortenmolendrift hebben de competitie Studentenhuis in Actie gewonnen. De prijs bestaat uit een bedrag van € 500, = en daarnaast zijn de studenten de trotse bewoners van Hét Studentenhuis van Groningen. Een jury onder voorzitterschap van wethouder Jannie Visscher maakte tijdens de finale van Studentenhuis in Actie de winnaar bekend.

De jury was onder de indruk van de manier waarop de vier studenten aan de Herepoortenmolendrift hun opdracht hebben aangepakt. Door deze uit te voeren met kinderen van de school in de buurt werd dit een echt wijkproject.

De studenten kregen de opdracht iets te doen aan de overlast van graffiti in hun omgeving. Carin Koopmans, Naomi van der Steen, Elke Blanken en Lot van der Werf van de Roze Hoeve hebben gezamenlijk de graffiti op een muur in hun straat overgeschilderd. Vervolgens bezorgden ze de kinderen van een school in de buurt een leuke middag door met hen de muur te beschilderen met bloemen en afdrukken van handjes. Carien Koopman, een van de studenten van De Roze Hoeve vertelt na afloop dat ze de finale enorm spannend vond. ‘Wij zijn trotse winnaars, ik was onder de indruk van de inzet van verschillende andere huizen, maar wij hebben zelf ook heel veel gedaan.’

De afgelopen weken hebben bewoners van studentenhuizen in verschillende wijken in de stad een klus opgepakt in hun eigen buurt. Het ging hierbij steeds om een knelpunt dat ook andere buurtbewoners graag opgelost zouden zien. Alle acties en de voorbereidingen ervan zijn door OOG TV in wekelijkse uitzendingen in beeld gebracht. Een steeds terugkerend thema in deze uitzendingen was de aandacht die de studenten hebben voor duurzaamheid.
Provincie:
Tag(s):