vrijdag, 16. maart 2007 - 15:47

'De sloophamer komt eraan'

De onvermijdelijke sloophamer komt dan toch in zicht. In de Nieuw Indische Buurt in Groningen verzetten de bewoners zich al een tijd tegen de sloop van hun portiekwoningen in de Bandoengstraat en de Medanstraat en een deel van de Timorstraat. Zij willen geen andere woning en al helemaal geen hoger huur.

De bewoners hebben zich lange tijd verzet tegen de sloop, met posters op de ramen en spandoeken in de straat. Maar er lijkt nu geen ontkomen meer aan. De stadsvernieuwing moet doorgaan. IN zegt de woningen over tien tot twintig jaar niet meer te kunnen verhuren en ook zouden ze niet meer voldoen aan de huidige kwaliteitseisen. Het stadsdeel zou verloederen door de vele oudbouw.

Volgens de huidige bewoners valt dat wel mee. Er zou inderdaad wel iets aan de woningen gedaan moeten worden, er zit bijvoorbeeld geen dubbel glas in, maar dan is het best nog te doen voor de huidige lage huurprijs.

Toch zijn al veel bewoners weg, zij gingen op het aanbod van IN in en kregen een verhuissubsidie en een andere woning. Een enkeling blijft tot de laatste dag zitten, maar uiteindelijk zullen ook die moeten vertrekken, de sloophamer komt eraan………
Provincie:
Tag(s):