donderdag, 12. april 2007 - 9:41

Delft maakt haltes toegankelijker

Delft

Donderdagmiddag 12 april geeft wethouder Anne Koning bij woonzorgcentrum Stefanna het startsein voor de herinrichting van bus- en tramhaltes in Delft. De gemeente wil het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren om de stad bereikbaar te houden.

Om het openbaar vervoer toegankelijk te maken voor iedereen, past de gemeente haltes aan. Ze worden bijvoorbeeld verhoogd zodat je gelijkvloers kunt instappen. Tot 2010 wil de gemeente 100 bushaltes aanpakken.

De aangepaste bushalte tegenover Stefanna heeft alle kenmerken van een toegankelijke halte. Het verhoogde perron maakt een gelijkvloerse instap mogelijk en zorgt er voor dat je de kinderwagen of rollator gemakkelijk de bus in rijdt. De abri biedt beschutting tijdens het wachten. Daarnaast is het perron verbreed, zijn er geen obstakels vanaf de stoep naar de halte en is er een geleidestreep voor visueel gehandicapten.

De halte ligt op één van de servicelijnen in Delft. De haltes op deze routes krijgen voorrang. Hiermee hangt samen dat de nieuwe bussen met een verlaagde instap ook eerst op de servicelijnen worden ingezet. Haltes die op locaties liggen waar de gemeente aan de weg werkt, worden in dit werk meegenomen en aangepast.
Provincie:
Tag(s):