vrijdag, 16. februari 2007 - 9:51

'Delft vrijdag zonder verwarming'

Delft

De gemeente Delft heeft vrijdag scholieren, ambtenaren en haar burgers opgeroepen om de verwarming een standje lager te zetten en een warme trui aan te trekken. Wereldwijd wordt steeds meer aandacht besteed aan het aanpakken van het klimaatprobleem, zo ook door de gemeente Delft.

Zij stimuleert energiebesparing en de toepassing van technieken voor de opwekking van duurzame energie. Onder meer door tips te geven hoe energie te besparen en ook door activiteiten te organiseren om energiebesparing onder de aandacht te brengen. Eén van die activiteiten is vandaag de Warme Truiendag.

De Warme Truiendag is de aftrap voor het themajaar over klimaat en energie. En op deze dag werd (10 jaar geleden) tevens het Kyoto-verdrag ondertekend om wereldwijd de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) te verminderen. Het beperken van de CO2 uitstoot is heel belangrijk om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dit is van belang voor een goede toekomst voor onszelf, onze kinderen en kleinkinderen. Het gemeentelijk motto voor 2007 is dan ook: Hier spaart Delft energie.

Alle voortgezet onderwijs scholieren in Delft worden ook bewust gemaakt van het klimaatprobleem. In de week van 12 tot 16 februari 2007 draait speciaal voor de scholieren de film: “An inconvenient Truth� van Al Gore in bioscoop MustSee.
Provincie:
Tag(s):