vrijdag, 21. december 2007 - 12:13

Delfzijl mag meedenken over nieuwe burgemeester

Delfzijl

De gemeenteraad van Delfzijl nodigt inwoners van de gemeente uit om mee te denken over het profiel van de nieuwe burgemeester. Sinds februari 2006 heeft de gemeente Delfzijl een waarnemend-burgemeester in de persoon van Cees Waal. De Commissaris van de Koningin in de provincie Groningen heeft na overleg met de fractievoorzitters van de raad, de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gevraagd de vacature van burgemeester per 15 februari 2008 open te stellen.

Dat betekent dat op die datum een oproep wordt geplaatst voor een nieuwe burgmeester. Het streven is er op gericht om op 1 september 2008 in Delfzijl een nieuwe burgemeester te verwelkomen.

De gemeenteraad heeft te kennen gegeven ook de burgers bij de opstelling van een profielschets te willen betrekken. De raad nodigt daarom de inwoners van Delfzijl uit zijn/haar wensen over het profiel van de nieuwe burgemeester kenbaar te maken. De bedoeling is dat uiteindelijk een profielschets ontstaat waarop zowel de raadsleden als de inwoners invloed hebben gehad.


Wie mee wil praten over de profielschets kan op twee manieren reageren: schriftelijk of via e-mail. Reageren kan tot 12 januari 2008.Brief*:

Gemeente Delfzijl

t.a.v. de griffie

Postbus 20000

9930 PA DELFZIJLE-mail*:

griffie@delfzijl.nl
Provincie:
Tag(s):