zaterdag, 27. oktober 2007 - 11:09

Demonstratie extreem rechts in Arnhem

Arnhem

Burgemeester Krikke van Arnhem heeft de Nederlandse Volks-unie (NVU) toestemming gegeven voor een demonstratie zaterdag . Met deze demonstratie wil de NVU aandacht vragen voor de, in hun ogen, te lage straffen voor kinderverkrachters en pedofielen. De demonstratie zal om 13.00 uur beginnen.

Als het aan de NVU ligt zal in Nederland de doodstraf weer worden ingevoerd voor kinderverkrachters en pedofielen. Ook vindt de NVU dat de nazorg door politie en justitie aan de slachtoffers te wensen overlaat.

De politie van Arnhem heeft signalen ontvangen dat de tegenstanders van de NVU een geweldadige confrontatie willen forceren. Om dit te voorkomen is het gebied van de demonstratie uitgeroepen tot veiligheids gebied.

'Er zijn signalen, dat demonstranten uit zijn op een gewelddadige confrontatie, waarbij het gebruik van wapens niet wordt geschuwd. Op grond van de aanwijzing als veiligheidsrisicogebied kan de politie mensen preventief fouilleren op het bezit van wapens', aldus de politie

Naar aanleiding van de recent ontvangen signalen heeft de burgemeester haar aanwijzingsbesluit zaterdagmorgen om 11.00 uur genomen: het besluit geldt vanaf 11.00 uur vanmorgen tot 19.00 uur vanavond.
Provincie:
Tag(s):