vrijdag, 25. mei 2007 - 21:51

'Den Haag houdt Rotterdammers wakker'

Rotterdam

Ruim 1100 mensen rond Rotterdam Airport krijgen binnenkort mogelijk overlast door nachtvluchten van leden van het kabinet en de koninklijke familie. Dit blijkt uit de milieueffectrapportage die vrijdag door RTL Nieuws openbaar is gemaakt.

Als gevolg van de sluiting van marinevliegbasis Valkenburg (bezuinigingen) wil de overheid nu gebruik gaan maken van luchthaven Rotterdam Airport voor nachtelijke landingen.

Mochten deze nachtvluchten plaats gaan vinden dan krijgen 1105 Rotterdammers te maken met een stijging van overlast van 10 %. Het gaat om het regeringstoestel (Fokker 70) en deze maakt eigenlijk te veel herrie voor nachtelijke landingen op Rotterdam. De vorige staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat heeft aangedrongen op invoering van deze nieuwe regel en mogelijk zullen in de toekomst dan 67 extra nachtvluchten plaats gaan vinden.

Rotterdam Airport gaat op korte termijn in overleg met de gemeente Rotterdam en de provincie Zuid-Holland. De Tweede Kamer zal zich er ook nog over uit gaan spreken. De PvdA is in ieder geval van plan deze plannen te blokkeren. Mocht de nieuwe regeling toch van kracht worden dan zou dat begin 2008 zijn.
Provincie:
Tag(s):