vrijdag, 14. december 2007 - 22:31

Den Haag stopt 2 miljoen in grootschalige publieksevenementen

Den Haag

Het college van burgemeester & wethouders heeft op advies van de onafhankelijke Adviescommissie Evenementen aan 33 grootschalige publieksevenementen subsidie toegekend voor 2008. In totaal bedraagt de subsidie twee miljoen euro.

Het niveau van de aanvragen was hoger en serieuzer dan vorig jaar volgens de commissie, die vindt dat de organisatoren van de evenementen beter dan vorig jaar hebben gekeken naar de criteria. Deze criteria hebben betrekking op het potentieel om bezoekers meerdaags aan te trekken en (inter)nationaal media-aandacht te genereren. Daarnaast moeten de evenementen bij voorkeur vernieuwend zijn. In totaal zijn er 51 aanvragen ingediend. Hiervan werden er 33 (deels) gehonoreerd.

Er zijn diverse redenen waarom Den Haag geld uittrekt voor grootschalige publieksevenementen. “Op deze manier kan er veel georganiseerd worden voor zowel de Hagenaars als bezoekers van buiten de stad�, aldus wethouder Huffnagel van Citymarketing. “De evenementen dragen bij aan de bekendheid en het imago van de stad�. Een ander voordeel is dat veel evenementen dankzij de subsidie (deels) gratis toegankelijk zijn.

Bekende evenementen die subsidie ontvangen zijn Koninginnenach, Parkpop, Todays Art, City Pier City Loop, Kaschba, Vlaggetjesdag, Pasar Malam Besar, Lightart Kijkduin en diverse Beachsportevenementen, waaronder de Nederlandse, Europese en wereldkampioenschappen beachvolleybal. Dankzij de extra bijdrage in 2008 zullen de beachsporten en daarmee het profiel van Scheveningen net als in 2007 een extra impuls krijgen.
Provincie:
Tag(s):