woensdag, 14. februari 2007 - 9:42

Den Haag verkoopt huisjes-melkerspanden

Den Haag

De gemeente Den Haag wil zevenenveertig in beslag genomen panden zo snel mogelijk opknappen en verkopen. Dit blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van het VVD-raadslid De Liefde.

Het gaat om panden die in handen waren van huisjesmelkers, die de woningen illegaal verhuurden. De panden verkeren in slechte tot zeer slechte staat. De gemeente gaat de meeste panden (dertig) dan ook eerst renoveren voordat ze te koop worden aangeboden.

De overige zeventien panden worden vanaf € 10.000,- verkocht aan particulieren met een opknapverplichting. Wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen) is enthousiast over het idee de toekomstige bewoners de renovatie zelf te laten uitvoeren. Norder: “Dit is de ultieme vorm van meedoen, waarbij de burger direct participeert in de verbetering van de leefbaarheid in de stad�.

De zeventien kluswoningen worden vanaf € 10.000,- verkocht. De kopers verplichten zich het pand op te knappen en het pand vervolgens zelf te bewonen, op z’n minst voor een periode van twee jaar.

De woningen worden pas formeel overgedragen aan de koper nadat de renovatie is goedgekeurd door de gemeente. Kopers kunnen voor de uitvoering van de werkzaamheden ondersteuning krijgen van de gemeente. Hoe de regeling er precies gaat uitzien en hoe geïnteresseerden zich kunnen aanmelden is nog niet duidelijk. Het plan wordt de komende maanden verder uitgewerkt.
Provincie:
Tag(s):