woensdag, 5. december 2007 - 23:32

Den Haag wil busvervoer onderhands aanbesteden

Den Haag

De gemeente Den Haag wil de huidige aanbestedingsprocedure voor het openbaar busvervoer in het Stadsgewest Haaglanden stopzetten. Reden hiervoor is dat het college van B & W een onderhandse aanbesteding wil voor de HTM. Dit staat in een brief van het college aan het stadsgewest Haaglanden. De openbare aanbesteding van het busvervoer in de regio Haaglanden, exclusief Den Haag, kan worden voortgezet.

In de onderhandse aanbesteding moet het bod van HTM passen binnen de oorspronkelijke eisen van het bestek, zoals reizigersinformatie, toegankelijkheid en aardgasbussen. Daarnaast dient HTM het huidige niveau van dienstregeling te behouden, dit alles binnen de huidige jaarlijkse bijdrage. Wanneer HTM niet aan deze en andere eisen kan voldoen voor 1 maart 2008, wordt alsnog aanbesteed, zo stelt het college.

Het voorstel van Den Haag volgt op het besluit van 7 september jl. van staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat. Zij besloot tot keuzevrijheid binnen de Wet Personenvervoer 2000 voor de stadsregio’s Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Deze regio’s mogen zelf kiezen om het OV openbaar aan te besteden of onderhands te gunnen aan het eigen vervoersbedrijf.
Provincie:
Tag(s):