vrijdag, 25. mei 2007 - 9:51

Deventer Ziekenhuis krijgt ruim 4 ton voor opleidingen

Deventer

Het Agentschap Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het Deventer Ziekenhuis een subsidie toegekend van ruim € 440.000 voor het project “scholing voor werkenden�. Dit project is tussen oktober 2004 en december 2005 uitgevoerd met als resultaat scholing van ruim 1250 medewerkers. Dit heeft het ziekenhuis vrijdag bekendgemaakt.

In 2004 besloot het ziekenhuis een subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF) aan te vragen. Deze regeling subsidieert (voor ongeveer 50%) investeringen van bedrijven in opleidingen, waardoor de kwaliteiten van medewerkers en daarmee de werkgelegenheid wordt versterkt. Na een procedure, waarin het ziekenhuis verantwoording moest afleggen over de opleidingsinspanning en investeringen, besloot het Agentschap deze maand de Europese subsidie ook daadwerkelijk toe te kennen.

Opleidingsziekenhuis
Het Deventer Ziekenhuis heeft kwaliteit van zorg hoog in haar vaandel en vindt het belangrijk om te (blijven) investeren in de ontwikkeling van haar medewerkers en nieuwkomers op de arbeidsmarkt. Dit onderstreept mede de status van het DZ als opleidingsziekenhuis en het lidmaatschap van de Samenwerkende Topklinische OpleidingsZiekenhuizen.
Provincie:
Tag(s):