dinsdag, 13. november 2007 - 16:22

Diëtistenteam Sint Maartenskliniek ontvangt Maartensprijs 2007

Nijmegen

Elk jaar, op de dag van Sint Maarten, reikt de Sint Maartenskliniek de Maartensprijs uit aan een medewerker die bijzonder werk heeft verricht voor de kliniek. Berthe de Jong, lid Raad van Bestuur van de Sint Maartenskliniek, overhandigde 11 november jl. de Maartensprijs aan het diëtistenteam. Het is voor het eerst dat een team de prijs wint.

Het diëtistenteam van de Sint Maartenskliniek is zeer actief op het verbeteren en vernieuwen van het voedingsbeleid. Vooral bij mensen die in een ziekenhuis of revalidatiecentrum verblijven is goede voeding van niet te onderschatten belang. Goede voeding voor een operatie zorgt voor een goede conditie en na de operatie is het een belangrijke factor bij het bevorderen van het herstel. Daarnaast voorkomt goede voeding uiteenlopende gezondheidsproblemen.

De diëtistes Anneke Beukenkamp, Babette Hermans en Sascha Wolterink hebben zich met passie ingezet voor de verbetering van voedingsprogramma’s in de Sint Maartenskliniek. Daarnaast ontwikkelden ze in samenwerking met fysiotherapeuten en psychologen begeleidingsprogramma’s voor volwassenen en kinderen met overgewicht die gegeven worden bij het Sport Medisch Centrum van de Sint Maartenskliniek.

'Met beperkte faciliteiten, op enthousiaste en leergierige wijze en zeer flexibel, hebben zij uitstekend werk verricht,' aldus de jury. Het diëtistenteam reageerde vanzelfsprekend zeer verheugd op de toekenning van de prijs.

De Sint Maartenskliniek is vernoemd naar Sint Maarten, de heilige die zijn mantel in tweeën sneed en een deel gaf aan de bedelaar die zich amper kon beschermen tegen de bittere kou. De Maartensprijs is bedoeld voor medewerkers die zich onderscheiden van anderen door hun bijzondere inzet en hun streven kennis en ervaring met anderen te delen. De Maartensprijs is een door Arno Arts ontworpen beeld van het zwaard van Sint Maarten dat de mantel doorklieft.

De Sint Maartenskliniek richt zich als ziekenhuis en revalidatiecentrum volledig op de behandeling van houding- en bewegingsaandoeningen. Patiënten kunnen er terecht voor behandeling van aandoeningen volgens de nieuwste inzichten of voor revalidatie na een ziekte, ongeval of hersenletsel. Daarnaast heeft de Sint Maartenskliniek een polikliniek voor pijnbestrijding, een orthopedische spoedeisende hulp, een eigen apotheek en een sportmedisch centrum.

Jaarlijks maken 40.000 mensen, uit de regio Nijmegen maar voor een groot deel ook uit de rest van Nederland, gebruik van de diensten van de Sint Maartenskliniek.
Provincie:
Tag(s):