vrijdag, 7. december 2007 - 19:37

Dief aangehouden door agent in burger

Zaandam

Een agent in burger heeft donderdagmiddag een 28-jarige Haarlemmer aangehouden wegens winkeldiefstal en bedreiging. De diender liep in zijn vrije tijd over de Vinkenstraat toen hij een sportzaakmedewerker hoorde roepen naar een winkeldief die er met een boodschappenkar vol kleding vandoor ging.

De agent maakte zich kenbaar als politieagent en sommeerde de dief te stoppen. Deze trok een sprint met de agent achter hem aan. Toen de agent hem dreigde in te halen draaide de dief zich om en ging met zijn hand in zijn binnenzak. Hij dreigde vervolgens de agent neer te schieten. Hierbij toonde hij geen pistool, maar wekte wel de suggestie.

Vervolgens rende hij verder in de richting van het Rustenburg, weer met de agent in zijn kielzog. Uit tegengestelde richting kwam een auto aanrijden met vermoedelijk bekenden van de verdachte erin. Het voorportier ging open om de man de auto in te kunnen trekken. Dat lukte niet.

Wel kon de verdachte zich vastpakken aan de buitenspiegel en werd vervolgens een stuk meegesleurd over de weg. Toen de spiegel afbrak kwam de verdachte op het wegdek ten val en werd onder controle gebracht. Tijdens de insluitingsfouillering kwam een zak met vermoedelijk drugs tevoorschijn. De agent heeft aangifte gedaan.
Provincie:
Tag(s):