donderdag, 10. mei 2007 - 16:33

Dief maakt wildemansrit met gestolen bestelbus

Sittard-Geleen

Woensdagmorgen is in Sittard de diefstal van een bestelbus ontaard in een wildemansrit. De bestuurder van de gestolen bus, veroorzaakte op zijn vlucht enkele bijna aanrijdingen, waarbij andere weggebruikers ernstig in gevaar werden gebracht.

De bus werd gestolen toen een 37-jarige inwoner van Sittard bij een winkel aan de Steenweg een pakket afleverde. Hierbij liet de man de sleutel in het contactslot steken. Toen hij weer uit de zaak kwam zag hij dat iemand er met de bestelbus vandoor ging. Het voertuig reed richting Rijksweg Zuid/Rijksweg Noord. Op de kruising met de Wilhelminastraat ontstond bijna een aanrijding met een andere automobilist omdat de bestuurder van de gestolen bus waarschijnlijk door rood reed. Op de Wilhelminastraat moest een voetganger, die midden op een vluchtheuvel stond opzij springen om niet door de bestelbus te worden aangereden. Vervolgens reed de bestuurder van de bestelbus op de Parklaan tegen het verkeer in.

Ondanks dat de onfortuinlijke pakketbezorger met behulp van een andere automobilist de achtervolging nog had ingezet, wist de bestuurder met de gestolen bestelbus toch te ontkomen. Volgens getuigen zou er een tweede persoon naast de bestuurder hebben gezeten.

De politie is meteen een onderzoek gestart.
Provincie:
Tag(s):