woensdag, 29. augustus 2007 - 15:14

Dief overmeesterd door vier vrouwen

Maastricht

Een diefstal van een navigatiesysteem zal een 25-jarige Maastrichtenaar nog lang blijven heugen. De man werd uiteindelijk overmeesterd door vier vrouwen die letterlijk bovenop hem gingen zitten om hem in bedwang te houden.

De man ontvreemde dinsdagavond de ‘tomtom’ uit een personenauto aan de Clermontslunet in Maastricht, toen een moeder en haar dochter op hem afkwamen. Deze Duitse dames waren in Maastricht op bezoek en zagen de diefstal in eerste instantie van achter het raam gebeuren. De verdachte koos eieren voor zijn geld en wilde ontsnappen op een brommer. Moeder en dochter hadden inmiddels versterking gekregen van hun twee Maastrichtse gastvrouwen. Tijdens de achtervolging kwam de dief met zijn bromfiets ten val en liep daarbij een hoofdwond op. Ondanks heftige tegenstand van de dader, waarbij brillen sneuvelden en de vrouwen menige kneuzingen opliepen, hielden ze de dader op de grond door pontificaal op hem te blijven zitten.

De dief werd uiteindelijk door de komst van de politie uit zijn benauwde situatie bevrijd. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):