donderdag, 25. januari 2007 - 16:07

Dierenarts voor minima krijgt schenking van € 15.000

Rotterdam

Gemeente Rotterdam gaat de nieuwe dierenartspraktijk voor minima financieel ondersteunen. Dit zijn wethouder Kriens van volksgezondheid, welzijn en maatschappelijk opvang en wethouder Bolsius van financiën, sport en buitenruimte overeengekomen. Met een eenmalige schenking van € 15.000 komt de aanschaf van een röntgenapparaat dichter bij.

De dierenartspraktijk voor minima opende 15 januari de deuren op initiatief van de dierenbescherming. Tegen kostprijs van een behandeling en medicijnen komen mensen met een uitkering hier terecht. Drie gemeentelijke diensten hebben nu gezamenlijk € 15.000 beschikbaar gesteld.

Gemeentelijke Gezondheidsdienst Rotterdam en e.o. als verantwoordelijke dienst voor het lokale zorgnetwerk, Sociale Zaken en Werkgelegenheid Rotterdam vanuit armoedebestrijding, en Sport en Recreatie met het oog op dierenwelzijn. Zij zijn enthousiast over de oprichting van de praktijk omdat er een duidelijke relatie bestaat tussen de gezondheid van een huisdier en het welzijn (en gezondheid) van de eigenaar.

Henk Beugeling van de dierenbescherming is blij met de schenking van de gemeente. 'Wij hopen in de komende periode de praktijk te kunnen uitbreiden met alle instrumenten die een totaalpakket aan zorg kunnen leveren'. Na de opening van de praktijk 15 januari zijn inmiddels ruim 100 huisdieren behandeld.
Provincie:
Tag(s):