zaterdag, 28. april 2007 - 8:21

Dierenverzorgers Artis introduceren nieuwe activiteit

Amsterdam

Vanaf 28 april wordt er in dierentuin Artis een nieuwe activiteit geïntroduceerd: verhalen van dierenverzorgers. Ook na de meivakantie zullen deze verhalentijdstippen doorgaan.

Vanaf 28 april vertellen dierverzorgers dagelijks op verschillende plekken in de dierentuin over hun werk en de dieren waar ze mee werken.

Hun inspirerende verhalen maken een bezoek aan Artis nog meer de moeite waard. Daarnaast krijgen bezoekers de kans om vragen te stellen aan de verzorgers. “Wat eten de leeuwen het liefst?� of “Waarom worden de zeeleeuwen getraind?�; de dierverzorger zal iedere dag een aantal vragen beantwoorden, zodat de bezoekers er ook van leren.

Na de meivakantie gaat ‘De dierverzorger vertelt’ gewoon door. ‘De dierverzorger vertelt’ vindt dagelijks plaats bij:

Europese Gieren 11.00 uur
Zeeleeuwen 11.30 uur
Reptielenhuis 14.30 uur
Roofdierengalerij 14.50 uur

Gorillajongen heeft een naam
Het heeft even geduurd, maar de verzorgers van de gorilla’s hebben een keuze kunnen maken uit de bijna 5000 namen die zijn binnen gekomen voor de gorillababy en het is Bwana geworden, Afrikaans voor meneer of heer.

Toen hij werd geboren op 13 maart, wist men in eerste instantie niet of het een jongen of een meisje was, maar toen hij in een mooi boogje stond te plassen, wisten de verzorgers het zeker: het is een jongen.

Gorillamoeder Binti zorgt erg goed voor haar zoon Bwana en de sfeer in de gorillagroep is heel ontspannen. Leider van de groep, zilverrug Akili, toont ook veel en voorzichtig interesse in zijn eerste telg. Artis hoopt dat de andere twee zwangere gorilladames het voorbeeld van Binti en Bwana zullen volgen en de gorillababy’s goed zullen verzorgen.

Op de website www.artis.nl/bintisblog zijn de laatste ontwikkelingen binnen de gorillagroep.
Provincie:
Tag(s):