dinsdag, 13. februari 2007 - 9:33

Dieven bestelen ruim 200 winkels

Wolvega

De politie heeft een groot onderzoek naar ruim 200 winkeldiefstallen en oplichtingen in het noorden van het land opgelost. Vier inwoners van Assen, twee mannen van 35 en 62 jaar en twee vrouwen van 34 en 58 jaar, zijn aangehouden op verdenking van de winkeldiefstallen. In de auto van de verdachten vonden agenten allemaal goederen die afkomstig waren van diefstal uit ongeveer tien winkels in Wolvega.

Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachten in wisselende samenstelling op strooptocht gingen langs allerlei winkels en bedrijven door heel Nederland. Er werden bij ruim 200 winkels en bedrijven in onder andere Heerenveen, Gorredijk, Leeuwarden, Drachten, Leiden, Enschede, Norg, Rolde, Hengelo, Apeldoorn, Emmen, Assen, Veendam en Zwolle grote hoeveelheden kleding, levensmiddelen, tijdschriften, huishoudelijke artikelen, douchegarnituur en woonaccessoires gestolen.

Bij twee doorzoekingen in woningen in Assen en Witten zijn door de politie een groot aantal goederen in beslaggenomen, waaronder maar liefst 450 dvd’s en ongeveer 200 kledingstukken. De Friese politie heeft aan 97 ondernemers in Assen, Leeuwarden, Emmen, Wolvega, Norg, Roden, Hoogeveen en Smilde de gestolen goederen teruggegeven. De komende weken zullen nog eens 40 winkeliers door de politie worden bezocht om goederen terug te brengen.
Provincie:
Tag(s):