donderdag, 6. december 2007 - 9:38

Diftarsysteem in Grootegast voor huisvuil

Grootegast

Met ingang van 1 januari a.s. wordt in de gemeente Grootegast het diftarsysteem ingevoerd in de voor de inzameling van afval. Naast een vast tarief (€ 130,-- per adres) betaalt iedereen per kilo afval (€ 0,19) dat wordt aangeleverd. De tarieven zijn nog niet vastgesteld maar de genoemde bedragen zijn al wel aan de gemeenteraad voorgelegd.

In de huisvuilwagen zit een systeem ingebouwd voor het wegen van de container. Dit wegen gebeurt 2 keer; eerst wordt uw volle container gewogen die daarna in de auto wordt geleegd. Als uw container weer terug wordt gezet wordt hij weer gewogen. Dit is belangrijk want van tijd tot tijd blijft er afval in de container achter. Met name bij vorst wil wel eens een deel in de groene container achterblijven. U betaalt dus alleen voor het afval dat in de auto is gekomen niet voor het afval wat nog in de container is achtergebleven.

Op de container kunt u een slot krijgen om te voorkomen dat anderen afval in uw container dumpen. Dit kunt u ook voorkomen door de container pas aan de weg te zetten als de huisvuilauto bij u in de buurt is. Voor het krijgen van een slot op uw container moet een eenmalige borg betalen van € 27,50. Dit is een zogenaamd kantelslot. Als de container op de kop boven de wagen hangt wordt het slot automatisch geopend en gaat de inhoud van de container in de auto. Het slot wordt door medewerkers van de gemeente op een speciale manier gemonteerd. Juiste montage van de sloten is belangrijk om verstoringen van de inzameling te voorkomen. Het is niet toegestaan om zelf één of ander slot op de container te maken.
Provincie:
Tag(s):