donderdag, 5. april 2007 - 11:27

Digitaal rondwandelen op het Caterplein!

Apeldoorn

Vanaf donderdag 5 april is het mogelijk om via Apeldoorner.COM digitaal rond te lopen op het Caterplein. Na de Kanaalzone, Groot Zonnehoeve, het Marktplein en het Raadhuisplein is nu ook het Caterplein helemaal nagebouwd in Virtueel Apeldoorn, de virtuele wereld van de Gemeente Apeldoorn.

Stagiair Wilfred van Toor was de afgelopen maanden als afstudeerstagiair bij de Gemeente Apeldoorn bezig met het ontwerp. Inmiddels is het voltooid. Zeer nauwkeurig is het Caterplein nagebouwd. Alleen de puntjes op de i moeten er nog ingezet worden zoals prullenbakken, verkeersborden en de bekende toiletten die omhoog komen tijdens de uitgaansuurtjes.

Via een speciale inlogbanner op jongerenwebsite Apeldoorner.COM kunnen mensen inloggen in de virtuele wereld. Na het inloggen kom je direct op het Caterplein terecht.

Vanuit het Caterplein kun je uiteraard ook per luchtballon naar de andere uitgewerkte delen van de stad vliegen om daar een kijkje te nemen. Ook is het mogelijk om met andere gebruikers te chatten. Dit alles is natuurlijk ook rechtsstreeks mogelijk via www.virtueelapeldoorn.nl.

Als onderdeel van zijn onderzoek zet Wilfred van Toor een enquete uit onder de leden van jongerenwebsite Apeldoorner.COM om te achterhalen wat de virtuele wereld mogelijk interessanter en interactiever maakt. Bijvoorbeeld het plaatsen van een graffitimuur, waar jongeren in de digitale wereld hun artistieke kunsten kunnen tonen, in plaats van buiten op de muur, wat hen niet altijd in dank wordt afgenomen. Maar het is misschien ook mogelijk dat enthousiastelingen gaan helpen met het bouwen van een digitale verbinding via de Hoofdstraat van het Caterplein naar het Raadhuisplein. Met de enquete komen hopelijk leuke ideeen naar voren waarvan kan worden onderzocht in hoeverre deze haalbaar zijn.

Volgens beheerders Tom van der Beek en Tom Brands van Apeldoorner.COM sluit het erg goed aan op de bestaande mogelijkheden van de jongerenwebsite en is het een leuke toevoeging. Volgens projectleider Virtueel Apeldoorn Rick Klooster van de Gemeente Apeldoorn is het een kans om jongeren met de digitale wereld kennis te laten maken en actief te betrekken.
Provincie:
Tag(s):