vrijdag, 6. april 2007 - 10:10

Dijk deels afgegraven om gaslek

De Kwakel

Donderdag werd de brandweer van Uithoorn rond half zes gealarmeerd voor een gaslucht. Bewoners aan de Noordmanlaan in De Kwakel roken een sterke gaslucht en waarschuwden de brandweer.

Ter plaatse werd door de brandweer direct een speciale explosiemeter ingezet. Deze meter wordt o.a. gebruikt voor het opsporen van gas. Toen de meter rondom de woningen geen verhoogde waarde aangaf, werden de ‘wijze neuzen’ van de manschappen zelf gebruikt.

Deze leidde de brandweer naar een bouwterrein aan de Ringdijk, vlak tegenover de wijk waar de gaslucht werd waargenomen. Uit nieuwe metingen bleek er behoorlijk wat gas uit de grond vrij te komen. Direct werd door de brandweer het gasbedrijf gewaarschuwd. Ook zij onderzochten het terrein en besloten om een graafmachine in te zetten. Na flink wat aarde te hebben verzet, werd rond 22:00 uur het lek gevonden.

De oorzaak, zover nu bekend, bleek een kapotte pakking tussen twee gekoppelde gastransportleidingen. Omdat het ging om een omvangrijk lek is de brandweer al die tijd uit veiligheidsoverweging aanwezig gebleven. Rond 00:00 uur was het lek gedicht en kon de brandweer inpakken om terug te keren naar de kazerne.
Provincie:
Tag(s):