woensdag, 5. december 2007 - 16:41

Dijkstra (59) ontslagen als directeur NRE

Eindhoven

De Raad van Commissarissen van het Eindhovense energiebedrijf NRE heeft dinsdag met onmiddellijke ingang algemeen directeur Paul Dijkstra ontslagen. De positie van de 59-jarige Groninger was onhoudbaar geworden na een reeks van incidenten bij NRE.

Via de media lekte uit dat het personeel voortdurend overhoop lag met de directeur en dat zo'n zestig van de ongeveer tweehonderd personeelsleden een petitie ondertekend hadden, dat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor de voortdurende onrust binnen het bedrijf. Ook zou hij overhoop hebben gelegen met zijn financieel directeur Ad Blox.

Dinsdag gaf Dijkstra voor de personeelsleden een toelichting op zijn ontslag en vertelde dat hij aangeslagen en teleurgesteld was. Voorzitter Rob van 't Hullenaar van de Raad van Commissarissen noemt het ontslag een dieptepunt. In het Eindhovens Dagblad zegt hij: "Er moet nu een streep worden getrokken. Talloze mensen hebben informatie met de pers gedeeld. Dat mag nooit meer gebeuren. Het afscheid van Dijkstra was een moeilijke beslissing. Achteraf moet je wel stellen dat hij zelf ook een bijdrage heeft geleverd aan zijn vertrek. Hij heeft grote verdiensten voor de onderneming, maar hij heeft ook steken laten vallen. Anders was hij niet ontslagen."

De raad zal zo snel als mogelijk is een interim-directeur benoemen. Tot die tijd hebben de twee andere bestuurders van het bedrijf, Ad Blox en Ralph van Hof, de leiding over het bedrijf.
Provincie:
Tag(s):