woensdag, 30. mei 2007 - 12:28

DinoBos in DierenPark Amersfoort open op 1 juni

Amersfoort

Op vrijdag 1 juni gaat het DinoBos in DierenPark Amersfoort open voor het publiek. De opening wordt om 11.45 uur verricht door middel van het openbreken van een dino-ei. Vervolgens mogen 100 schoolkinderen het DinoBos als eerste betreden om de zestig levensechte dinosauriërs te bekijken. Het DinoBos is daarna ook toegankelijk voor de bezoekers van DierenPark Amersfoort.

In het DinoBos maakt de bezoeker via een pad van bijna een kilometer lang een wandeling door de tijd. Deze reis begint zo'n driehonderd miljoen jaar geleden, de tijd dat de voorgangers van de dinosauriërs de wereld bevolkten. Onderweg door een woest oerbos ontmoeten de bezoekers een zestigtal levensechte dinosauriërs. Daarnaast kunnen kinderen zelf dinobotten opgraven en babydino’s knuffelen in de dinokinderboerderij. Het DinoBos is ontstaan vanuit de gedachte dat er vooral over de dieren van nu verteld kan worden als de bezoekers ook wat weten over de dieren die vroeger leefden. Het DierenPark is er van overtuigd dat daardoor de kennis van en het begrip voor dieren groter worden.

Het DinoBos bevindt zich in het uitbreidingsgebied aan de zuidzijde van DierenPark Amersfoort. Vanwege inspraakprocedures die een vlotte afgifte van de benodigde vergunningen vertraagde, gaat het DinoBos nu ruim een jaar later open dan gepland.
Provincie:
Tag(s):