woensdag, 19. december 2007 - 23:35

Directeur Publieksdienst Franc Heijke neemt afscheid van Almere

Almere

Per 1 maart 2008 verlaat Franc Heijke, directeur van de Publieksdienst, de gemeente Almere. Hij maakte dat afgelopen week aan de organisatie en medewerkers bekend. Per 1 januari 2008 draagt hij zijn taken over aan Henk van Oosten, directeur van de Dienst Sociale Zaken.

eijke heeft zijn sporen nagelaten in de optimalisering van de gemeentelijke dienstverlening, eerst als Binnenstadsmanager van het stadshart en later als directeur van de Publieksdienst. De overdracht en samenvoeging van twee organisatieonderdelen is een logisch vervolg op de projecten waaraan Franc Heijke ruim vijf jaar heeft gewerkt.

Dienstverlening
Franc Heijke startte zijn loopbaan in Almere als Binnenstadsmanager in 2002. De samenwerking met ondernemers, vastgoedbedrijven en ontwikkelaars voor een aantrekkelijk, schoon en veilig stadshart, stond daarbij centraal.

Sinds 1 januari 2005 is hij directeur van de Publieksdienst, waaronder Burgerzaken, Belastingen en facilitaire zaken. Hij stond aan de wieg van het programma dienstverlening, en het ontwikkelproject Almere Direct. Met veel plezier en trots heeft hij de start-up van integrale dienstverlening gerealiseerd, en projecten opgezet om dienstverlening met nadrukkelijke inzet van internet, call center en dergelijke mogelijk te maken. Gemeentesecretaris Bernard Arnold: “Zijn bevlogenheid heeft ons gebracht naar waar we nu staan. Zijn kracht ligt in het ontwikkelen en enthousiasmeren van nieuwe ontwikkelingen en concepten, en in het verbinden van bedrijfsleven en overheid.�

Toekomstplannen
Heijke kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd in Almere: “Ik heb mijn hart verpand aan Almere, aan de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven en aan dienstverlening in het algemeen. Op een creatieve manier bijdragen aan het welzijn van iedere inwoner van Almere, dat was mijn missie.�
In zijn toekomstplannen past een soortgelijke uitdaging waarin hij een brug kan slaan in dienstverlening tussen of binnen organisaties in de overheid of het bedrijfsleven. Heijke: “mijn kracht ligt in het inspireren tot een visie, waarin gastvrijheid, klantvriendelijkheid, efficiency en openheid leidende principes zijn�.

Samenvoeging diensten
Met het vertrek van Franc Heijke komt de Publieksdienst per 1 januari 2008 onder aansturing van Henk van Oosten, directeur van de Dienst Sociale Zaken sinds 2003. In de loop van 2008 zullen beide diensten samengevoegd worden tot één nieuwe dienst waarin alle activiteiten met directe contacten met burgers, bedrijven en instellingen worden ondergebracht.
Provincie:
Tag(s):