woensdag, 24. januari 2007 - 16:44

Dode man Holterweg slachtoffer van doorrijding na ongeval

Deventer

De 23-jarige man uit Schalkhaar die op 4 december vorig jaar dood werd aangetroffen op de Holterweg in Lettele, blijkt te zijn aangereden. Een 26-jarige man uit Deventer is als verdachte in deze zaak gehoord. Dit heeft het Openbaar Ministerie in Zwolle bekend gemaakt.

Uit onderzoek was al vast komen te staan dat de man naar alle waarschijnlijkheid was overleden als gevolg van een ongeval. De 26-jarige man uit Deventer heeft afgelopen vrijdag een bekentenis afgelegd.

Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer vermoedelijk op de weg heeft gelegen vlak voor het ongeval. In zijn verklaring geeft de Deventernaar aan dat hij is doorgereden, omdat hij na de aanrijding met het slachtoffer niet durfde te gaan kijken op de plaats van het ongeval.

Na een melding via Misdaad Anoniem begin januari stelde de politie een nader onderzoek in. Dat resulteerde in een getuigenverklaring en uiteindelijk in het verhoor van de Deventernaar op vrijdag 19 januari.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt, omdat hij na de aanrijding, waarbij het slachtoffer werd gedood, de plaats van het ongeval heeft verlaten. De officier van justitie zal een beslissing nemen over de verdere vervolging.
Provincie:
Tag(s):