dinsdag, 6. februari 2007 - 17:01

Dode Pool in Schootsestraat geen misdrijf

Eindhoven

Het rechercheteam, dat de doodsoorzaak onderzoekt van de dode Poolse man die op 20 november vorig jaar in een illegale woonruimte werd aangetroffen in de Eindhovense Schootsestraat, concludeert dat het slachtoffer niet door geweld om het leven is gekomen. De dood van de man is te wijten aan langdurig en zeer overmatig drankgebruik in combinatie met een slechte lichamelijke gesteldheid.

Leden van het rechercheteam reisden afgelopen week naar Polen om de verdachte, die veel optrok met het slachtoffer, daar te horen. De 29-jarige verdachte was door de Poolse autoriteiten opgespoord.

De verdachte verklaarde het slachtoffer die bewuste zondagavond, 19 november 2006, in zwaar dronken toestand naar binnen te hebben gedragen in de illegale woonruimte. Hier legde hij samen met een andere Poolse man het slachtoffer levend op een bed. De volgende ochtend constateerde de man dat het slachtoffer overleden was. Samen met de andere Pool vluchtte hij via België naar Frankrijk.

Begin december 2006 zijn beide mannen aangehouden door de Franse politie in Rennes en uitgezet naar Polen. Op basis van zijn verklaring kon ook de identiteit van de tweede Poolse man worden achterhaald. Ook deze 28-jarige Pool werd door leden van het rechercheteam als verdachte gehoord. Beide verklaringen kwamen met elkaar overeen en werden onafhankelijk van elkaar afgelegd.

Op basis hiervan is, in combinatie met de reeds eerder vastgestelde (technische) onderzoeksgegevens, een einde gekomen aan het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):