dinsdag, 27. maart 2007 - 21:14

Dodelijke brand bungalow Andijk door oververhitte pan

Andijk

De brand die in de nacht van zaterdag op zondag uitbrak in een vakantiebungalow op het bungalowpark Het Grootslag in Andijk is vermoedelijk het gevolg van een ongeluk met een pan op het vuur. Bij de brand kwamen twee mensen om het leven en raakte één persoon gewond. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Tijdens het technisch onderzoek in de woning werden door de recherche sporen aangetroffen die het aannemelijk maken dat de brand is ontstaan door oververhitting van een pan die op een brandend gasstel stond. Van de drie personen die zich op dat moment in de woning bevonden wist één op tijd naar buiten te komen. De twee anderen kwam door de brand om het leven. Dit beeld werd bevestigd door de sectie.

Tijdens het politieonderzoek dat heeft plaatsgevonden, zijn zondag drie inzittenden van een busje aangehouden. De inzittenden van dat busje waren vlak voor de brand betrokken bij de vernieling van een slagboom bij de ingang van het bungalowpark. Gezien het tijdstip van de vernieling werden de drie verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de brand.

Ook de bewoner die uit het brandende huis wist te komen werd, nadat hij was ontslagen uit het ziekenhuis, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand.

Alle aangehouden personen zijn, nadat duidelijk is geworden dat het ontstaan van de brand zeer waarschijnlijk te wijten is aan een ongeval, in directe vrijheid gesteld.

Tijdens het technisch onderzoek in de woning werden door de recherche geen sporen aangetroffen die wijzen in de richting van een misdrijf. Ook tijdens de sectie op de beide lichamen van de omgekomen mannen werd duidelijk dat beiden niet door een misdrijf om het leven zijn gekomen maar dat er vermoedelijk sprake is geweest van een noodlottig ongeval. De identiteit van beide vermoedelijke Poolse mannen kan op dit moment nog niet met zekerheid worden vastgesteld.

Het politieonderzoek bevindt zich inmiddels in een afrondende fase en richt zich nog op het formeel vaststellen van de identiteit van de slachtoffers.
Provincie:
Tag(s):