vrijdag, 21. december 2007 - 14:57

Dommelsch Muziek Aan Zee op vrijdag 27 juni 2008

Harlingen

De derde editie van het gratis toegankelijke festival vindt plaats op vrijdag 27 juni en wordt net als vorig jaar gehouden op het Harlinger Waddenstrand achter de Westerzeedijk.

Reeds enige tijd werd er gesproken over een samenwerking tussen de Friesche Havendagen en Dommelsch Muziek aan Zee (tevens onderdeel van de Juni Feestweek). Men was uitermate enthousiast over deze samenwerking en beide organisaties waren dan ook al heel ver met de afspraken. Op een gegeven moment bleek dat het voor De Friesche Havendagen, die gehouden worden op 6, 7 en 8 juni, van doorslaggevend belang was dat het strandconcert verplaatst zou worden naar de haven. Ondanks het feit dat er werd aangeboden om o.a. zand te storten op de Vissershaven bij Daalimpex, was het voor het bestuur van de Stichting Zomerfestival Harlingen toch een te grote verandering om van het waddenstrand naar de haven te verhuizen.

Na veel en vriendschappelijk overleg is vervolgens vorige week besloten om toch niet samen verder te gaan en dat beide Stichtingen hun eigen weg zouden gaan. Stichting Zomerfestival Harlingen heeft vervolgens besloten om niet te concurreren met de Friesche Havendagen en een andere datum te kiezen, die niet in hetzelfde weekend als dat van de FHD zou vallen. Op dit moment wordt er hard aan gewerkt om het programma voor vrijdag 27 juni 2008 rond te krijgen. Zodra dit bekend is zal het worden aangekondigd en gepubliceerd.

Dommelsch Muziek Aan Zee 2007 is een initiatief van Stichting Zomerfestival Harlingen. De stichting wordt gevormd door leden van het Centraal Comité ’45 en de Lions Club Franeker-Harlingen. Margot Hoiting Management tekent voor de organisatie van het evenement. Stichting Zomerfestival Harlingen heeft zich ten doel gesteld jaarlijks een gratis muziekfestival te organiseren op het Harlinger Waddenstrand en uit de nevenactiviteiten een plaatselijk ‘goed doel’ te sponsoren.

Dommelsch Muziek Aan Zee wordt financieel ondersteund door de gemeente Harlingen en het regionale bedrijfsleven. Hoofdsponsor is bierbrouwer Dommelsch, die zich vorig jaar voor een periode van drie jaar aan het festival heeft verbonden.
Provincie:
Tag(s):