donderdag, 31. mei 2007 - 13:16

Dood Rachid B. geen misdrijf

Middelburg

Het Openbaar Ministerie Middelburg en de politie Zeeland hebben het onderzoek naar de dood van Rachid B. (ex verdachte Hofstadgroep) afgesloten. Tijdens het medisch en tactisch onderzoek zijn er geen aanwijzingen gevonden voor strafbare feiten. De nabestaanden zijn hiervan op de hoogte gebracht. Dit maakte het Openbaar Ministerie (OM)bekend.

De 33-jarige Rachid B. werd op 5 juli 2006 onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen in zijn woning in Middelburg. Rachid B. had schuim op de mond en volgens familie en vrienden zou hij geen gezondheidsproblemen hebben. Omdat er geen duidelijke doodsoorzaak kon worden vastgesteld hebben politie en het OM destijds de mogelijkheid van een misdrijf niet uitgesloten.

Gezien de feiten waren er reden voor het Openbaar Ministerie om een grondig medisch en tactisch onderzoek te starten. Er is opdracht gegeven aan het NFI sectie te verrichten en daarnaast toxicologisch onderzoek te doen vanwege het schuim op de mond. In de woning van de man werd door de politie gezocht naar aanwijzingen die licht op de zaak konden werpen.

Het grondige medische en tactische onderzoek hebben geen aanwijzingen opgeleverd dat het hier zou gaan om een misdrijf. Het OM Middelburg en de politie Zeeland hebben daarom besloten het onderzoek te sluiten.
Provincie:
Tag(s):