maandag, 12. november 2007 - 10:16

Doornbos eindigt derde na uitvalbeurt in laatste race

Robert Doornbos heeft zijn debuutseizoen in de Champ Car-serie afgesloten op een derde plek in het kampioenschap. De laatste race van het seizoen verliep echter teleurstellend voor de Nederlander.

Hij had zich nog goed gekwalificeerd op een derde plek, maar zijn Minardi Team USA-auto kampte al na een paar rondjes met een mechanisch probleem. Doornbos werd met een grote achterstand nog wel teruggebracht in de race en reed met afstand de snelste raceronde, waardoor hij nog wat extra puntjes mocht bijschrijven. Het was echter niet genoeg om Justin Wilson van de tweede plek te stoten.

Wilson werd zelf ook slechts tiende. De winst in Mexico ging naar viervoudig kampioen Sebastien Bourdais. De Fransman reed foutloos in zijn laatste race in de Champ Car. Volgend jaar maakt hij zijn debuut in de Formule 1 bij Scuderia Toro Rosso. De coureur van Newman/Haas/Lanigan won in vijf jaar Champ Car 31 races. Achter Bourdais eindigde Will Power als tweede, waardoor hij nog dicht in de buurt van de derde plek van Doornbos kwam. Oriol Servia werd derde voor PKV Racing.

De uitslag van de race op het circuit van Mexico City:
1. Sebastien Bourdais - Newman/Haas/Lanigan
2. Will Power - Team Australia
3. Oriol Servia - PKV Racing
4. Graham Rahal - Newman/Haas/Lanigan
5. Paul Tracy - Forsythe
Uitgevallen: Robert Doornbos - Minardi Team USA

De eindstand van het Champ Car-kampioenschap 2007:
1. Sebastien Bourdais - Newman/Haas/Lanigan - 364 punten
2. Justin Wilson - RSPORTS - 281 punten
3. Robert Doornbos - Minardi Team USA - 268 punten
4. Will Power - Team Australia - 262 punten
5. Graham Rahal - Newman/Haas/Lanigan - 243 punten
Categorie:
Tag(s):