maandag, 9. april 2007 - 11:07

Doornbos knap tweede in Champcar-debuutrace

Robert Doornbos heeft gisteren definitief zijn visitekaartje in Amerika afgegeven. Met een snaarstrakke, foutloze race wist de coureur van Minardi Team USA zijn derde startplek om te zetten in een tweede positie aan de meet. De Australiër Will Power won de Champ Car World Series seizoensopener in Las Vegas. Regerend kampioen Sebastien Bourdais zag de finish niet.

De 68 ronden tellende race begon enigszins chaotisch voor Doornbos. Nadat de eerste rollende start werd afgeblazen, verloor de Rotterdammer bij de tweede poging twee posities. Een slimme en gedurfde strategie in combinatie met een geweldige race deed echter al snel het tij keren. Hoewel Will Power vandaag net een maatje te groot bleek, vocht Robert zich naar een uitstekende tweede plaats achter de Australiër. Veteraan Paul Tracy maakte het podium compleet.

Doornbos: "Dit is fantastisch! Ik heb echt genoten van de race. Veel dingen waren nieuw voor me, zoals de rollende start en het benzine sparen tijdens de race, maar alles verliep heel vloeiend. Ook het team heeft echt een goede job gedaan met de strategie. Om in mijn debuutrace op het podium te eindigen is natuurlijk super. Ik ben geloof ik de eerste sinds Nigel Mansell die dat voor elkaar kreeg! Vanavond dus een klein feestje en dan ga ik me direct voorbereiden op onze volgende race in Long Beach volgende weekend."
Categorie:
Tag(s):