zondag, 22. april 2007 - 23:57

Doornbos opnieuw op podium na sterke race

Een snaarstrakke race vanaf de dertiende startplek heeft Robert Doornbos in Houston zijn tweede podiumplaats van het seizoen opgeleverd. Na twee moeizame dagen op het 2,720 kilometer lange circuit liet de Nederlandse Minardi Team USA coureur vandaag zien over veel veerkracht te beschikken. Met zijn derde plaats pakt de Rotterdammer ook de derde plek in de tussenstand om het kampioenschap.

Onder een bewolkte hemel ging vandaag alweer de derde race van de Champ Car World Series van start. Na een herstart was Doornbos in de beginfase van de 93 ronden tellende race ontketend. Hij stormde op van de dertiende startplaats naar P7. Ook de samen met zijn engineer Michael Cannon gekozen strategie pakte prima uit. Door zijn pitstops op juiste moment te plannen en alle chaos te ontlopen, kon Doornbos in het tweede deel van de wedstrijd langzaam maar zeker opklimmen naar de derde plaats. Uiteindelijk finishte Doornbos op slechts zeven seconde van winnaar Sebastien Bourdais.

Doornbos: "Dit is een welkome boost voor het team en mij na de tegenslagen tijdens de vorige race en onze eerste dagen hier in Houston. Complimenten voor het team. De wagen was vandaag top en zo ook onze strategie. Het voelt goed om weer op het podium te staan. Zeker omdat we nu een pauze hebben van flink wat weken voor de volgende race. Het is nu zaak om dit ‘momentum’ vast te houden."
Categorie:
Tag(s):