woensdag, 24. januari 2007 - 13:54

Doornbos test voor Champ Car-team van Stoddart

In aansluiting op zijn eerdere Champ Car-test begin december met Forsythe Racing, heeft Robert Doornbos gisteren op de Sebring International Raceway voor de tweede keer een Champ Car-bolide getest, ditmaal voor Minardi Team USA. In een nog ongespoten maagdelijk zwarte wagen grepen Doornbos en het team zowel de ochtend- als middagsessie aan om een eerste goede impressie te krijgen van de hagelnieuwe wagen. Dit lukte prima, ondanks enkele technische problemen. De 25-jarige Rotterdammer eindigde de ochtendsessie op de achtste positie en de middagpositie op de elfde plaats.

Doornbos’ optreden vandaag voor het team van Paul Stoddart stond in het teken van een tweede kennismaking met deze Amerikaanse raceserie. Vandaag werd namelijk voor het eerst door alle deelnemende teams gebruik gemaakt van de nieuwe door Panoz ontworpen DP01 bolide. Helemaal vlekkeloos verliep het debuut van de DP01 nog niet. Doornbos werd zowel ’s ochtends als ’s middags geplaagd door de software en remproblemen.

Woensdagochtend vervolgt Doornbos zijn test op het 2,565 kilometer lange circuit, alvorens hij terugreist naar Europa.

Robert Doornbos: “Ik wil graag alvast Paul Stoddart en het team bedanken voor deze test. De nieuwe wagen verschilt zowel technisch als rijtechnisch flink van de Lola, in positieve zin wel te verstaan. Hij ziet er goed uit en heeft zeker potentieel. We wilden deze eerste dag alleen gebruiken om een beter gevoel te krijgen met de wagen, dus heb ik geen nieuwe sets banden gebruikt of gepusht voor een snelle tijd. Helaas werden we gedurende de dag wat gehinderd door remproblemen en waren er een paar gremlins in de software, maar dat is natuurlijk niet heel vreemd met een totaal nieuwe auto. Hopelijk kunnen we woensdagochtend meer serieuze kilometers maken.�
Categorie:
Tag(s):