donderdag, 1. maart 2007 - 20:43

Douaneduikers vinden cocaïne onder schip

Rotterdam

Douaneduikers hebben op zondagochtend 25 februari 20 kilo cocaïne aangetroffen. De drugs zaten verstopt onder de waterlijn van een schip in de haven van Rotterdam. Het HARC-team Rotterdam heeft een verdachte aangehouden. Dit heeft het ministerie van Financiën donderdag bekend gemaakt.

Die zondagochtend werd door roeiers een man in duikpak gesignaleerd op Heijplaat. De roeiers meldden deze informatie aan de Douane en de Zeehavenpolitie. Het duikteam van de Douane startte onmiddellijk een onderzoek aan schepen in de buurt van Heijplaat en dit leverde twintig kilo cocaïne op die onder een schip was bevestigd.

Heijplaat werd ondertussen in de gaten gehouden en enige tijd later werd de duiker weer gesignaleerd. Hij werd, nog steeds in duikpak, ter plekke aangehouden door het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD-ECD en Zeehavenpolitie.

De man is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor veertien dagen in bewaring gesteld. Het HARC-team heeft de zaak nog in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):