vrijdag, 6. april 2007 - 19:27

Drama in hertenkamp Koudekerke

Koudekerke

Vrijdagochtend heeft een pitbull-achtige hond het hekwerk rondom het hertenkampje aan de Vlissingsestraat in Koudekerke kapotgemaakt en is hij het hertenweitje binnengedrongen. Een van de damhertenbokken wierp zich op als beschermer van de hele troep. Hij heeft de zeer agressieve hond op een gegeven moment zelfs tegen het hekwerk teruggedrongen.

Hierna wilde hij een aanval inzetten en ging met zijn gewei in de richting van de hond staan. Op dat moment nam de hond een sprong naar de neus van het hert en beet zich daarin vast. Toen ongeveer 10 minuten later de politie ter plaatse kwam naar aanleiding van bovenstaande melding had de hond het hert nog steeds vast.

De agenten die op de melding afkwamen zijn het hek overgeklommen en één heeft het hert van zijn agressieve aanvaller verlost door de hond dood te schieten. De bok vluchtte hierop de wei in met een opengereten snuit. De dierenambulance heeft de hond opgehaald en zijn eigenaar is in kennis gesteld.

De eigenaar betrof een 31-jarige Vlissinger die niet ter plaatse was op het moment dat het incident gebeurde. De dierenarts is gewaarschuwd om het hert te onderzoeken, op het moment dat deze ter plaatse kwam bleek de bok al te zijn overleden, vermoedelijk als gevolg van stress. De diernarts constateerde dat het hert waarschijnlijk afgemaakt had moeten worden vanwege de grote verwondingen die het had opgelopen.

Het stoffelijk overschot van de hond is in beslag genomen door de politie, omdat er onderzocht moet worden of de hond inderdaad een pitbull betreft.
Provincie:
Tag(s):