vrijdag, 30. maart 2007 - 18:16

Dravers zorgen weer voor spektakel

Groningen

Met een programma van negen mooie koersen opent vrijdag 6 april de Drafbaan in Groningen de poorten voor 2007. De baan staat aan de vooravond van een mooi seizoen waarvan het bestuur van de Koninklijke Harddraverij- en Renvereniging 'Groningen' verwachtingen heeft. “Ik denk dat we dit jaar prachtige sport zullen zien in het Stadspark�, vertelt voorzitter Peter Jansen van de “Koninklijke�. “We willen in ieder geval proberen om de harten van de Groningers terug te winnen, zodat meer mensen uit de stad en omgeving weer op bezoek komen tijdens de paardenraces op onze mooie baan. Op Goede vrijdag 6 april is de baan geopend van 15.00 uur, is er een kwalificatie en om 16.00 uur zet de startauto zich in beweging voor de eerste koers.

Sportief valt er volop te genieten. In het voorjaar zijn weliswaar de velden nog niet optimaal gevuld, maar toch staan er tal van interessante dravers en pikeurs aan de start. Uiteraard geven de grote stallen van Cees Kamminga, Appie Bosscha, Henk Hamming, Hubert Schoonhoven, Arnold Mollema en Marcel Hauber acte de présence. Gelukkig starten er ook weer tal van paarden en pikeurs die een speciale band met de baan in de stad van Ome Loeks en zijn paard hebben.

Vrijdag 6 april om 16.00 uur is de aandacht eerst weer bij de sport. De liefhebbers zijn benieuwd hoe paarden als Vuurvlinder, Un Gamin Impulse en Foby Sarotano het er af brengen. “Wellicht is het van belang nog even te onderstrepen dat belangstellenden ook lid kunnen worden van de Koninklijke Harddraverij- en Renvereniging 'Groningen'.
Provincie:
Tag(s):