dinsdag, 8. mei 2007 - 21:29

Drenthe krijgt een rust- en pleisterplaats voor paard en ruiter

Odoorn

In de Staatsbossen van Odoorn zal vrijdag de eerste rust- en pleisterplaats in de provincie Drenthe voor ruiters, menner en paarden officieel in gebruik worden genomen. De Vereniging Paardentoerisme Drenthe heeft deze rust- en pleisterplaats gerealiseerd in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer.

Drenthe richt zich al langere tijd op uitbreiding van de recreatieve mogelijkheden voor de ruitersport, waaronder het uitzetten van bewegwijzerde ruiter- en menpaden. Om de routes nog aangenamer te maken, ontwikkelen verscheidene ondernemers langs de paden rust- en pleisterplaatsen.

Hier kunnen ruiters, menners en paarden op een veilige plek uitrusten. De rust- en pleisterplaatsen maken deel uit van het project Outdoor Offensief Drenthe. Dit project is bedoeld om de vele toeristisch-recreatieve outdoor-activiteiten, zoals wandelen, paardrijden en mountainbiken, in Drenthe beter te ontsluiten voor de consument.

Naast de twaalf Drentse gemeenten doet ook de aangrenzende Friese gemeente Ooststellingwerf mee in het programma dat mede mogelijk gemaakt is door bijdragen vanuit de subsidieprogramma’s Leader+ en Kompas.
Provincie:
Tag(s):