vrijdag, 2. februari 2007 - 16:10

Drentse en Groningse politie lossen 80 inbraken op

Assen

De politie heeft met de aanhouding van een 36 - jarige inwoner uit de gemeente Slochteren 80 inbraken opgelost. Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen dat er voor meer dan €100.000 aan goederen zijn gestolen, de buit varieerde van horloges tot televisies en werd doorverkocht aan helers, de omzet werd omgezet in harddrugs voor eigen gebruik.

De dader pleegde vanaf januari 2006 de inbraken in schuurtjes in Eelde en omgeving, vanaf de zomer ging de dader over tot inbraken en insluipingen in woningen en verlegde zijn werkterrein hierbij naar Zuid Groningen, Haren en Glimmen. Het ging inmiddels om meer dan 50 inbraken en meer dan €50.000 aan gestolen spullen.

Een team van 10 politiemensen uit de korpsen van Groningen en Drenthe hield zich bezig met het onderzoek. Na met name veel verkregen informatie van de bevolking uit Eelde en omgeving kon in december de verdachte aangehouden worden

De grootste heler, een 47-jarige Eeldenaar, werd eveneens aangehouden. Hij bekende het nodige goed te hebben afgenomen en doorverkocht. Een klein deel van de buit is terug gevonden bij het doorzoeken van de woningen van dader en heler.

Ook de 45 jarige vriendin van de verdachte werd als medeplichtige aangehouden.

Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De 36-jarige hoofdverdachte bekende de inbraken en zit nog vast.
Provincie:
Tag(s):