zaterdag, 17. februari 2007 - 11:07

Drentse Floraprijs voor gedeputeerde Ali Edelenbosch

Orvelte

Gedeputeerde Ali Edelenbosch heeft in Orvelte zaterdagmorgen de Drentse Floraprijs in ontvangst genomen. De onderscheiding is een initiatief van de Werkgroep Florakartering Drenthe (WFD), die daarmee personen of instanties wil eren die zich in het bijzonder hebben ingezet voor het behoud en de ontwikkeling van de flora in Drenthe.

De prijs bestaat uit een oorkonde en een lindehouten beeldje van de Zweedse kornoelje, een bijzondere plantensoort die in Nederland alleen in Drenthe voorkomt. Het is de eerste keer dat de Drentse Floraprijs wordt uitgereikt.

Volgens de Werkgroep Florakartering Drenthe heeft Ali Edelenbosch zich als gedeputeerde de afgelopen twaalf jaar vanuit een grote persoonlijke betrokkenheid onvermoeibaar sterk gemaakt voor het behoud, herstel en de ontwikkeling van natuur en landschap in Drenthe. “Mede dankzij haar bestuurlijke inzet zijn of worden op veel plaatsen in deze provincie de groeiomstandigheden voor wilde planten verbeterd. Hierdoor kunnen bedreigde en bijzondere soorten zich weer uitbreiden en verdwenen soorten opnieuw een plekje vinden�.
Provincie:
Tag(s):