maandag, 26. maart 2007 - 19:07

Drie aanhoudingen bij alcholocontrole op maandagochtend

Hengelo

De politie Twente heeft maandagochtend tussen 6.00 uur en 8.00 uur een alcoholcontrole gehouden. De controle vond plaats op de Ootmarsumseweg in Fleringen en de Deurningerstraat in Hengelo. Daar werden steekproefsgewijs bestuurders van diverse voertuigen gecontroleerd op het gebruik van alcohol.

Van de 223 gecontroleerde bestuurders werden drie bestuurders aangehouden. Op het politiebureau blies één bestuurder net onder de toegestane limiet van 0,5 promille. Hij werd in vrijheid gesteld en kreeg geen proces-verbaal. Een 47-jarige man uit Oldenzaal had een promillage van 0,6. Hij kreeg een rijverbod van één uur opgelegd. Een 26-jarige bestuurder had een promillage van 0,9. Hij moest drie uren zijn auto laten staan. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie Twente wil door deze controles bestuurders bewust maken van zogenaamde ‘restalcohol’. De lever doet 1 á 1,5 uur over de afbraak van 1 standaardglas alcohol. Wanneer een bestuurder die avond ervoor 8 glazen drinkt, is de lever dus 8 tot 12 uur bezig om de alcohol af te breken. Dit betekent dat de bestuurder na een avondje stevig drinken 's ochtends nog steeds te veel alcohol in het bloed kan hebben.
Provincie:
Tag(s):