woensdag, 5. december 2007 - 21:11

Drie aannemer-architectcombinaties in beeld voor Cultureel Kwartier

Assen

Drie aannemer-architectcombinaties zijn geselecteerd om te worden uitgenodigd in te schrijven op het ontwerp en de bouw van het Cultureel Kwartier. Het gaat om BAM utiliteitsbouw met De Zwarte Hond, Heijmans Vastgoed met Architectuurstudio Herman Hertzberger en Trebbe Bouw met Kraaijvanger Urbis. Volgens de selectiecommissie zijn deze combinaties het meest geschikt om het Cultureel Kwartier te realiseren.

Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Communicatie: 0592 – 366527


Er hadden zich zes aannemer-architectcombinaties aangemeld. Zoals met de gemeenteraad is afgesproken, zijn daaruit drie geselecteerd om mee verder te gaan.

De selectiecommissie, bestaande uit gemeente en SWA, is tevreden over de kwaliteit van de inzendingen. De scores voor de beoordeelde aannemer-architectcombinaties liggen dan ook dicht bij elkaar. De aannemers en architecten hadden referentieprojecten aangeleverd om hun geschiktheid voor deze opdracht aan te tonen. De commissie heeft gekeken in hoeverre de architecten en aannemers ervaring hebben met projecten die wat betreft aard, omvang, complexiteit en kosten vergelijkbaar zijn met het Cultureel Kwartier. Bij de aannemers is ook gekeken naar tevredenheid van opdrachtgevers. Bij de architecten is de aansprekendheid van hun ontwerpen beoordeeld. Op basis van de aangeleverde referentieprojecten verwacht de selectiecommissie dat de geselecteerde combinaties alle uitstekend in staat zijn met een goed ontwerp voor het Cultureel Kwartier te komen. Bij de keuze voor het definitieve ontwerp worden de burgers van Assen betrokken.

Begin volgend jaar zal de gemeenteraad een besluit nemen als de toekomstige gebruikers van het Cultureel Kwartier het eens zijn over de financiën, het programma van eisen en de procedure.
Provincie:
Tag(s):