maandag, 19. februari 2007 - 10:32

Drie brandweerkorpsen rukken uit voor kat in boom

Appelscha

Een kat in een boom heeft dit weekend in het Friese dorp Appelscha de omliggende brandweerkorpsen voor flink wat werk bezorgd. Afgelopen zaterdag werd de brandweer van Ooststellingwerf gealarmeerd voor een kat in een 20 meter hoge naaldboom.

Het beestje zou volgens ongeruste omwonenden al sinds vorige week dinsdag, zonder eten en drinken, in de boom vertoeven.

Toen de brandweer ter plaatse kwam en de hoogte van de boom bekeek, werd al vrij snel duidelijk dat hun handladder niet toerijkend genoeg was om de kat uit de boom te halen. Hierop werd het nabijgelegen korps van Heerenveen gealarmeerd. Deze kwamen naar Appelscha met hun 30 meter hoge ladderwagen. Er werden verschillende pogingen ondernomen om de kat uit de boom te redden. Maar de kat werd zo bang dat hij steeds verder de boom inklom waardoor zelfs de ladderwagen geen uitkomst meer bood.

Toen werd besloten om de brandweer van Appelscha erbij te halen. Uitgerust met lakens en dekens stelden de redders zich rondom de boom op. Door andere brandwachten werd de boom flink in beweging gebracht op de hoop dat de kat uit de boom zou vallen en opgevangen kon worden door de collega’s met de geïmproviseerde valschermen.

Na ettelijke malen schudden van de boom, kwam de kat naar beneden vallen en viel tot grote schrik naast de valschermen in de bossages. Voordat de brandweer zich om het dier kon bekommeren, zette de kat het op een lopen en verdween in onbekende richting. Gelukkig gold ook in dit geval het spreekwoord: ‘Een kat komt altijd weer op zijn pootjes terecht'.
Provincie:
Tag(s):