donderdag, 22. november 2007 - 17:11

Drie flinke branden Midden en West Brabant

Bavel

Gisteravond en vannacht hebben diverse branden in Midden en West Brabant de brandweer flink bezig gehouden. Bij een grote brand in Bavel kwam gisteren een hoeveelheid asbest vrij bij een brand aan de Gilzeweg.

Het vuur werd rond 20.00 uur door omwonenden ontdekt. Zij waarschuwden de eigenaar van de loods, die daarna zijn gezin in veiligheid bracht. De loods brandde helemaal uit. De woning en een berging op het erf bleven bespaard.

Zowel politie als brandweer kregen gisteravond omstreeks 20.00 uur de melding binnen van de binnenbrand. Het ging om een loods van een voormalige champignonkwekerij die onderverdeeld was in diverse compartimenten. De ruimten werden voornamelijk voor opslag gebruikt, waaronder caravans. Het vuur ontwikkelde zich tot een uitslaande brand. De brandweer zette eenheden in van de korpsen Ulvenhout, Dorst en Gilze-Rijen in om het vuur te bestrijden. Zij kreeg daarbij ook regionale ondersteuning. Omdat er mogelijk sprake was van het vrijkomen van asbest zette de politie de omgeving af. Om 22.45 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. Op dat moment bleek ook dat er daadwerkelijk asbest vrijgekomen was. De wind waaide in zuidelijke richting, waardoor het effectgebied beperkt bleef tot de achtergelegen weilanden.

Terheijden

Ook woedde woensdagavond er een grote brand in een bedrijf in kunststofproducten aan de Bredaseweg in Terheijden. De brand werd rond 23.50 uur door een passant ontdekt. Alle twaalf aanwezige medewerkers van de nachtploeg konden zichzelf in veiligheid brengen. Zij werden opgevangen in een nabij gelegen café opgevangen door medewerkers van de gemeente Drimmelen.

De bewoners van een nabij gelegen huis van een hulpverleningsinstantie maakten zelf de keuze om de nacht elders door te brengen. Dit vanwege de rookontwikkeling. Ambulance personeel onderzocht twee personen met lichte ademhalingsproblemen. Er hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. Voor een aantal betrokkenen schakelde de politie Bureau Slachtofferhulp in.

Het kantoorgedeelte van het pand brandde helemaal uit. De productiehal liep wel schade op maar is niet onherstelbaar beschadigd. De brandweer zette eenheden in van de korpsen Terheijden, Made, Oosterhout, Breda en Rijen om het vuur te bestrijden. Zij kreeg daarbij ook ondersteuning van de regionale brandweer.


Tilburg

Een uitslaande woningbrand op de zolderverdieping van een hoekwoning aan de Oude Langstraat in Tilburg heeft afgelopen nacht voor flink wat schade gezorgd. Even na middernacht ontstond door nog onbekende reden brand. De brandweer heeft het vuur geblust. Het is niet bekend of de bewoners thuis waren ten tijde van de brand.
Provincie:
Tag(s):